Feria

Coíns feria börjar i dag den 29 april och håller på till och med lördag den 3 maj. Ett härligt fyrverkeri gavs tisdagskvällen vid 23-tiden

Den 1 maj är det helgdag i Spanien och den 3 maj är det lokal helgdag i Coín. Under veckan firas ferian med olika aktiviteter. T.Ex. tjurfäktning på den uppbyggda arenan bredvid La Trocha den 2 och 4 maj kl. 17.00.

Ett mobilt nöjesfält är uppbyggd på utställningsplatsen mitt emot El Rodeo. Nu när feriaplatsen är stängd för ombyggnad, finns aktiviteterna nära Caballo Blanco. Festen hörs långt fram på småtimmarna.

På Alamedaplatsen finns stånd med mat och dryck, hög musik och mycket folk från Coín och omvärlden.

Lördagen avslutas med fyrverkeri igen efter en nattlig procession - korsets dag- Día de la Cruz. Varje år smyckas ett antal utvalda gator i Coín med kors, palmblad, blommor osv. Korsen består av 3000 nejlikor. De utvalda gatorna tävlar i att göra sin gata så vacker som möjligt. Det är de boende utefter gatan som ansvarar för utsmyckningen. När man kommer in på gatorna känns en stark doft av blommor och rosmarin som ligger på hela gatan.

Efter mässan på dagen ca 13.30-14 startar en procession utefter de utvalda gatorna, där sjuka och handikappade får välsignelse.

Den nattliga, andra processionen avslutar sedan ferian efter ett avslutningsfyrverkeri.