Turism på annat sätt

Långt från beachen kan man hitta en annan sorts turism.

Marbella finns företaget Servicios Ambientales daidin som skräddarsyr naturupplevelser i Andalusien.

Ovanför Solkusten, långt uppe i bergen, finns mycket spännande att se.

Sierra de las Nieves är bara ett av många spännande utflyktsmål som ingår i företagets utbud. Montes de Málaga, Sierra de Grazalema, Los Alcornocales, Casares, Serranía de Ronda, Genal River Valley, Laguna de Fuente de Piedra, Torcal de Antequera och Del Estrecho vid Bolonia är några av utflykter som görs med jeep eller landrover från Marbella.

För ca 80 euro ingår förutom jeepfärd även professionell guidning på engelska, försäkring och middag. Det blir en heldag med mängder av synintryck men också en inblick i Andalusiens spännande historia och kultur kryddat med intressanta legender. Och vi badar i några av Andalusiens renaste åar.

Bra promenadskor /kängor, en ryggsäck med badkläder och vattenflaska är en fördel då man promenerar på skogsstigar och klättrar ner till Rio Grandes källa. Kikare är bra att ha med -kanske en ormörn svävar mot skyn, en kohäger syns på avstånd eller du upptäckar annan flora och fauna.